TiinaMari Pietilä suunnittelee ja valmistaa omat mallistonsa keramiikkapajallaan Limingassa. Tuotteissa näkyy vahva paikallistuntemus: inspiraatiota on saatu niin Kierikin kivikauden kaivauksista, Limingan raikkaista metsistä kuin Oulun kaupunkimiljööstä.

Savenvalajaksi Tiina opiskeli Tervolan käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitoksessa ja valmistui vuonna 1989. Puitteet käsityöläiseksi löytyivät miehen kotitilalta Ala-Temmekseltä, jonne he muuttivat lapsiensa kanssa vuonna 1997. Vanhasta navetasta entisöitiin uusi ja uljas keramiikkapaja ja ateljee. Silloin alkoikin myös päätoiminen yrittäminen. 

Yrittäjällä päivät ovat pitkiä ja tekemistä riittää. Pajalla apujoukkoina toimivat englanninspringerspanieli Vikke ja maalaiskissat Siisti ja Pikkukissa. Lemmikit ovat urheasti mukana arjen työn touhussa hakemassa Tiinalta ja asiakkailta rapsutuksia.

Lehtisarjan lehtilautasien pinnoilla toistuvat kauniisti aitojen kasvien ja pitsin kuviot. Sarjan lautaset ihastuttavat useissa luonnonmukaisissa väreissä. Tästä se kaikki lähti.

Murresarjan tuotteisiin on painettu käsin paikallista väriä murrelauseiden muodossa. Dreijaustekniikan ansiosta kupeissa ja kulhoissa näkyy kauniisti kädenjälki, ja jokainen astia on uniikki. Sarjan väreinä ovat musta ja valkoinen. Murre on monelle kovin rakas puheen elementti.

Ja välissä on ollut aivan vaikka mitä. Keramiikapajalta löytyykin tuotteita jos jonkinmoisia, lahtavaroita varmasti itse kullekin. Tutustu ja ihastu!