TiinaMari Pietilä suunnittelee ja valmistaa omat mallistonsa keramiikkapajallaan Limingassa. Tuotteissa näkyy vahva paikallistuntemus: inspiraatiota on saatu Limingan metsistä ja peltomaisemasta sekä Oulun kaupunkimiljööstä.

Savenvalajaksi Tiina opiskeli Tervolan käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitoksessa ja valmistui vuonna 1989. Puitteet käsityöläiseksi löytyivät miehen kotitilalta Ala-Temmekseltä, jonne he muuttivat lapsiensa kanssa vuonna 1997. Vanhasta navetasta entisöitiin uusi ja uljas keramiikkapaja. Silloin alkoikin myös päätoiminen yrittäminen. Lisää työ- ja kurssitilaa valmistuu pajalle kevään 2023 aikana.

Lehtisarjan lehtilautasien pinnoilla toistuvat kauniisti aitojen kasvien ja pitsin kuviot. Sarjan lautaset ihastuttavat useissa luonnonmukaisissa väreissä. Tästä se kaikki lähti.

Murresarjan tuotteisiin on painettu käsin paikallista väriä murrelauseiden muodossa. Dreijaustekniikan ansiosta kupeissa ja kulhoissa näkyy kauniisti kädenjälki, ja jokainen astia on uniikki. Sarjan väreinä olivat aluksi musta ja valkoinen. Nykyään sarjaa tehdään useissa eri väreissä. Murre on monelle kovin rakas puheen elementti. Murrekuppeja saa kahdessa koossa. Tarjolla on myös snapsikuppipakkauksia tervasnapsiohjeen kera.

Kätevät lankakulhot ovat neulojien suosikkituote. TiinaMari valmistaa myös tilauksesta liikelahjoja ja muita erikoistuotteita.

Ja välissä on ollut aivan vaikka mitä ja uutta kehitellään koko ajan. Keramiikkapajalta löytyykin tuotteita, jos jonkinmoisia, lahjatavaroita varmasti itse kullekin. Tutustu ja ihastu!